Thursday, September 18, 2014

ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ(ျပည္သတင္း/အိမ္ရွင္မမ်ားအတြက္)

Leave a Comment

ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ(ျပည္သတင္း/အိမ္ရွင္မမ်ားအတြက္)
**********************************

လိုအပ္သည့္ပစၥည္းမ်ား

ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ ၂၅ က်ပ္သား
ဘဲသား ၁၅ က်ပ္သား
ဆီ ၁၅ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ က်ပ္ခြဲသား
တရုတ္ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၂ ပင္
ပဲငံျပာရည္၊အခ်ိဳမႈန္႔ သင့္ရံု

ဘဲသား ၁၅က်ပ္သားကို အျခမ္းလိုက္ပင္ ေရမ်ားမ်ားႏွင့္ ဂ်င္းအနည္းငယ္ထည့္ျပဳတ္ပါ။ ဘဲသားႏုလွ်င္ ဆယ္ၿပီး အသားခ်ည္းယူထားပါ။ အရိုးကို ဘဲသားျပဳတ္ရည္ထဲ ျပန္ထည့္ၿပီးျပဳတ္ထားရပါမည္။ အသားကို စဥ္းထားပါ။ ဒယ္အုိးတြင္ ဆီထည့္ၿပီး ဆီက်က္ပါက ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပားရိုက္၊ အခြံသင္ထားသည့္တို႔ကိုထည့္ပါ။ ဆီခ်က္ခ်က္ပါ။

စားေတာ့မည္ဆိုလွ်င္ ေခါက္ဆြဲကို (ျခင္းမ ေတာင္းငယ္၊ကိုင္စရာပါအရိုးတပ္ထားသည့္)ျဖင့္ ထည့္ၿပီး၊ ေရေႏြးပူပူထဲသို႔ ေခါက္ဆြဲေပ်ာ့ေအာင္ ခဏစိမ္ထားရမည္။
ေခါက္ဆြဲက်က္လွ်င္ အရည္စစ္စကာႏွင့္ ဆယ္ယူပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဇလံုတစ္လံုးထဲသို႔ထည့္ၿပီး ဆီခ်က္၊ ပဲငံျပာရည္အပ်က္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္မွ်သာထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ တူတစ္စံုျဖင့္ ႏွံ႔ေအာင္ ေမြေပးပါ။

အားလံုးႏွံ႕စပ္ပါက စားပြဲျပင္မည့္ ေႀကြပန္ကန္တစ္လံုးထဲတြင္ ေခါက္ဆြဲအေပၚက ဘဲသားစဥ္းေကာမ်ားႏွင့္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္မ်ားျဖဴးထည့္ၿပီး လွပေအာင္ျပင္ပါ။

ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲကို ဟင္းခ်ိဳရည္ ၾကက္သြန္ခ်ဥ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း အခ်ဥ္တို႔ႏွင့္ တြဲစပ္ၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါသည္။

ေက်းဇူးတင္ပါတယ္..........
တင္ဆက္...ျပည္သတင္းလူငယ္/ျပည္သတင္း)

0 comments:

Post a Comment

Facebook Like Page