Monday, September 1, 2014

ၾကက္သားလုံးေၾကာ္.................

Leave a Comment
ျပည္သတင္း ဖတ္၇ႈသူမိဘျပည္သူ ညီကိုေမာင္ႏွမမ်ားအတြက္ ျပည္သတင္းမွ ၾကိဳးစားတင္ျပေသာအေနျဖင့္ ဟင္းခ်က္နည္းေလးမ်ားကိုပါ မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ......ျပည္သတင္းလူငယ္(ျပည္သတင္း)

ၾကက္သားလုံးေၾကာ္.................

ပါဝင္သည္႕အမယ္မ်ား.............

ၾကက္သားအသားသီးသန္႕ ၂၀ က်ပ္သား၊ တရုတ္နံနင္ပင္(သုိ႕) ၾကက္သြန္ျမိတ္ ၁ပင္၊ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ ၅ ေတာင့္ ၊ ေျပာင္းမူန္႕အၾကမ္းပန္ကန္ ၁ လုံးစာ ၊ သၾကားစားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ၊ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ၊ ပဲငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း ။ ဆန္အရက္ အၾကမ္း ပန္ကန္လုံး တစ္ဝက္ ၊ ဗနီကာအၾကမ္းပန္ကန္လုံးတစ္ဝက္၊ ၾကက္ဥဘဲဥ အကာ ၃ လုံး ၊ ဆီ ၾကက္သားလုံးျမဳပ္ေအာင္ ဆီမ်ားမ်ား ၊ မုန္႕ၾကြပ္မုန္႕ (နွစ္သက္လွ်င္) ၾကက္သားေၾကာ္လွ်င္ အေပၚမွကပ္ေသာ မုန္႕ၾကြပ္မုန္႕..................

ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္.............

၁။ၾကက္သားကုိ တစ္လက္မခန္႕အတုံးေလးမ်ားတုံးထားပါ။ျပီးလွ်င္ ပဲငံျပာရည္၊ဆား၊ သၾကား၊ဆန္အရက္နွင့္ဗင္နီကာရည္တို႕ကို ေရာထည့္ျပီး နာရီဝက္ခန္႕ ႏွပ္ထားပါ။

၂။ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္နွင့္ တရုတ္နံနံပင္တို႕ကို ပါးပါးေလးလွီးထားပါ။

၃။ၾကက္ဥ ဘဲဥ အကာကို cream ပြပြေလးျဖစ္သည့္အထိ ခပ္နာနာေခါက္ထားပါ။ပြနိုင္သေလာက္ပြေအာင္ နာနာေခါက္ပါ။

၄။ၾကက္ဥအကာ cream ထဲသို႕ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္နွင့္ တရုတ္နံနံလွီးထားတာကုိ ထည့္ျပီး ေခါက္ပါ။

၅။ၾကက္သားကုိ နာရီဝက္ခန္႕နွပ္ထားျပီးလွ်င္ ၾကက္သားကုိ အရည္စစ္ေအာင္ လုပ္ထားပါ။

၆။ေရစစ္ထားေသာၾကက္သားကို ေျပာင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီးလူးပါ။ အဆင့္(၄)တြင္ျပဳလုပ္ထားေသာ cream ထဲသို႕ ထည့္ျပီးလူးပါ၊။

၇။အားလုံးအဆင့္သင့္ျဖစ္ျပီးဆိုလွ်င္ ဆီအိုးတင္ပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္ဥ cream ထဲမွ ၾကက္သားတုံးေတြကုိ စားပြဲတင္ ဇြန္းတစ္ဇြန္းစာ ခပ္ယူျပီး အလုံးေလးမ်ားျပဳလုပ္ျပီး တစ္ခုႏွင့္တစ္ခု မကပ္ေအာင္ သတိထားျပီးေၾကာ္ပါ။

၈။နွစ္သက္လွ်င္ မုန္႕ၾကြပ္မုန္႕ကို အျပင္မွကပ္ျပီးလွ်င္ ေၾကာ္နိုင္ပါသည္။မုန္႕ၾကြပ္မုန္႕ထည့္ျပီးေၾကာ္လွ်င္ စားလ်ွင္ ၾကြပ္ၾကြပ္ရြရြေလး ပိုျပီးစားလို႕ေကာင္းတာေပါ့။

၉။ၾကက္သားလုံးမ်ားအညီဳေရာင္သမ္းလာျပီးဆိုလွ်င္ အိုးထဲမွ ဆယ္ယူျပီး ဆီစစ္ျပီးပူပူေလ သုံးေဆာင္နိုင္ပါျပီခင္ဗ်ာ.

ျပည္သတင္းလူငယ္(ျပည္သတင္း)








0 comments:

Post a Comment

Facebook Like Page