Thursday, September 18, 2014

(ေက်ာက္ပြင့္သုတ္) (ျပည္သတင္း/အိမ္ရွင္မမ်ားအတြက္)

Leave a Comment

(ေက်ာက္ပြင့္သုတ္) (ျပည္သတင္း/အိမ္ရွင္မမ်ားအတြက္)
************************************

လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့

ေက်ာက္ပြင့္၊

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊

သံပုရာသီး(ဖိလိပိုင္ႏိုင္ငံရဲကအခ်ဥ္သီး ၿဖစ္တဲ႔ ကလမန္ဆီ အခ်ဥ္သီးကို သံုးပါတယ္)

ငံျပာရည္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ ငရုပ္သီးစိမ္း (သို႔) ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕တုိ႕ပဲပါ။
ေက်ာက္ပြင့္ကုိ ေရေႏြး ၾကက္သီးေႏြးေလးနဲ႕ စိမ္ထားေပးပါ။ ေရႏွစ္ခါေလာက္ေဆးျပီး အပြင့္ေလးေတြကုိ လက္နဲ႕ အသာေလးဖဲ့ေပးပါ။ ျပီးေတာ့ ေရစစ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကုိ အခြံႏႊာျပီး ပါးပါးလွီး၊ ျပီးရင္ ေရေဆးျပီး စစ္ထားေနာ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိေတာ့ အခံြႏႊာျပီး ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ။ သံပုရာသီးကုိ အစိပ္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္လွီးထားပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ပန္းကန္ခပ္ၾကီးၾကီးထဲ ေက်ာက္ပြင့္ျပည္ၾကီးငါးနဲ႕ ခုနက ျပင္ထားတဲ့ အဆာပလာေတြ အကုန္ထည့္ပါ။ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္၊ သံပုရာရည္ေလးညွစ္ထည့္ေပးပါ။ ငရုပ္သီးစိမ္း (သို႔) ငရုတ္သီးမႈန္႕ကုိ ကုိယ္စားႏုိင္မယ့္ အေနအထားေလးထည့္္ပါေနာ္။ ျပီးရင္ အားလံုးကုိ ေသေသခ်ာခ်ာႏွံ႕ေအာင္ နယ္ေပးပါ။ အရသာအေပါ့အငံေလးကုိ ျမည္းျပီး အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ အနံ႕အရသာနဲ႕ ျပည့္စံုတဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊးေက်ာက္ပြင့္သုပ္ေလးပါ သံုးေဆာင္သြားၾကပါေနာ္..

တင္ဆက္...ျပည္သတင္းလူငယ္(ျပည္သတင္း)

0 comments:

Post a Comment

Facebook Like Page