Friday, September 5, 2014

ဝက္ငရုပြခ်ိဳခ်ဥ္

Leave a Comment
ဝက္ငရုပြခ်ိဳခ်ဥ္
................

ပါဝင္သည့္အမယ္မ်ား..........ဝက္ေပါင္သား ၁ေပါင္။ ခရုဆီ ၄ စားပြဲတင္ဇြန္း ၊ဂ်င္းေပါင္းရည္ ၂ စားပြဲတင္ ဇြန္း ငရုတ္ဆီအခိ်ဴ ၃ စားပြဲတင္ဇြန္း။ သၾကားအညီဳ ၁ စားပြဲတင္ဇြန္း၊ ဆီ ၂ စားပြဲတင္ဇြန္၊ ငရုတ္သီးမွဳန္႕ (၁/၄) လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ။ၾကက္သြန္နီၾကီး ၁ ဥ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂မႊာ ငရုတ္ပြသီး ၁ ေတာင့္

ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္

၁။ ၾကက္သြန္ နီ ကို အလည္မွ ထက္ျခမ္းျခမ္းျပီး အကြင္းလိုက္လီွးပါ။
၂။ငရုပြသီးကို ပါးပါးေလးလွီးပါ အရမ္းအပါးၾကီးေတာ့မလွိီးပါနဲ႕။
၃။ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကုိ ဓါးျပားရိုက္သလို ဖိတဲ့အတုံးေလးနဲ႕ဖိလိုက္ပါ။
၄။ဟင္းခ်က္ရာမွပါဝင္မယ့္ ခရုဆီ ၊ဂ်င္းေပါင္းရည္ ငရုတ္ဆီ သၾကား ၾကက္သားမွဳန္းပစၥည္းအားလုံးကို ပန္းကန္လုံးတစ္လုံးထည့္ေရာျပီး ေရာျပီးနွံ႕ေအာင္ ေမႊေပးပါ။
၅။ဝက္သားကို အေခ်ာင္းအျပားပုံစံေလးမ်ားလွီးေပးပါ။
၆။ဒယ္အိုးထဲသုီ႕ ဆီထည့္ျပီး လွီးထားေသာၾကက္သြန္နီနွင့္ ငရုတ္ပြသီးတို႕ကို ထည့္ျပီး သုံးမိနစ္ေလာက္ထားပါ။
၇။ၾကက္သြန္နီနွင့္ ငရုတ္ပြသီးတို႕ ကိုဖက္ျပီးဆီအနည္းငယ္ထပ္ထည့္ပါ ထုိ႕ေနာက္လီွးထားေသာဝက္သားမ်ားကို ထည့္ျပီး ငါးမိနစ္ခန္႕ ထားျပီးၾကက္သြန္နီနွင့္ ငရုတ္ပြသီး တို႕ျပန္ထည့္ျပီး မိနစ္ဝက္ေလာက္ထားပါ။
ျပီးရင္ ေဖ်ာ္ထားေသာေဆာ့စ္ကုိ ေလာင္းထည့္ျပီး ငါးမိနစ္ခန္းထားပါ ေဆာ့စ္မ်ားသည္ငရုတ္ပြသီးနွင့္ ဝက္သားမ်ားထဲသုိ႕ စိမ့္ဝင္ျပီး ဟင္းအနွစ္ ျပစ္လာပါလိမ့္မည္။
၈။ဟင္းကို နံွ႕ေအာင္ ေမႊေပးပါ။ျပီးေနာက္အဆင့္သင့္စားသုံးနိုင္ပါျပီ။

တင္ဆက္္...ျပည္သတင္းလူငယ္(ျပည္သတင္း)




0 comments:

Post a Comment

Facebook Like Page