Wednesday, September 3, 2014

ခ်ဥ္ငံစပ္ ငါးေပါင္း

Leave a Comment
ခ်ဥ္ငံစပ္ ငါးေပါင္း
----------------------

(Steamed Fish with Spicy and Sour Soup)

ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာ ၾကိက္ႏွစ္သက္တဲ့ သူငယ္ခ်င္းမ်ားအတြက္ Sunday Special Menuေလး ပါ႐ွင္။ Dietလုပ္ခ်င္တဲ့ သူငယ္ခ်င္းေတြအတြက္လည္း သင္ေတာ္တဲ့ အစားအစာေလးပါ။

ကဲကဲရဲ ့ခ်ဥ္ငံစပ္ ငါးေပါင္းလုပ္နည္းေလးကို share ပါမယ္႐ွင္။

ငါးေပါင္းအတြက္ Ingredients:
ကကတစ္ငါးအေနေတာ္ ၁ေကာင္
နံနံပင္အ႐ုိး ၂ခု
စပါးလင္ ၂ပင္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၂မႊာ
တ႐ုတ္နံနံပင္ အနည္းငယ္
ငါးငံၿပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ခ်င္း အနည္းငယ္
ဆား အနည္းငယ္
နႏြင္းအနည္းငယ္ (optional)

ခ်ဥ္ငံစပ္sauce အတြက္ Ingredients:
သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃မႊာ
င႐ုတ္သီးစိမ္း ၅ေတာင့္
ခ်င္းအနည္းငယ္
ဆား အနည္းငယ္
သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
နံနံပင္ အနည္းငယ္
ငါးငံၿပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
တ႐ုတ္နံနံပင္(optional)

Preparation Method:
၁) ငါးကို အေၾကးခြံခြာ၊ ကလီစာေတြကို ထုတ္ၿပီး ေရေဆးပါ။ အရသာ၀င္ရန္ ငါးအသားကို ဓားၿဖင့္ သံုးခ်က္ေလာက္ မႊန္းပါ။ ဆား နႏြင္းအနည္းငယ္တို့ႏွင့္ နယ္ၿပီး နာရီ၀က္ခန့္ ႏွပ္ထားပါ။
၂) စပါးလင္ကို ထုေထာင္းၿပီး ထံုးထားပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ဓားၿပား႐ုိက္၊နံနံပင္အ႐ုိးကို ထု၊ တ႐ုတ္နံနံပင္နဲ ့ခ်င္းကို ႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီး ၿပဳတ္မည့္အိုးထဲသို ့ ထည့္ပါ။ ငါးငံၿပာရည္နဲ ့ဆား အနည္းငယ္တည့္ပါ။
၃) ေရကို ငါးၿမဳပ္ေလာက္တဲ့ ပမာဏထည့္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ပါ။ ဆူလာလၽႊင္ ငါးကို ထည့္ပါ။ ၅မိခန္ ့ထားၿပီးလွ်င္ ငါးကို ေနာက္တဖက္ ေၿပာင္းေပးပါ။ ေနာက္ ၅မိခန္ ့ ဆက္တည္ၿပီး မီးပိတ္ပါ။
၄) ငါးမၿပဳတ္ခင္ sauce ကို အရင္ၿပင္ဆင္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ဓားၿပား႐ုိက္ၿပီး ႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ။ခ်င္းကို ပါးပါးလွီးပါ။ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ ့နံနံပင္ကို ပါးပါးလွီးပါ။
၅) ပန္းကန္လံုးထဲသို ့ sauce အတြက္ အစာပလာအားလံုးကို ေရာေမႊထားပါ။ ငါးၿပဳတ္ရည္ဆူဆူ ပန္းကန္လံုးတလံုးစာကို ေလာင္းထည့္ၿပီး ေရာေမႊပါ။ ၿမည္းၾကည့္ၿ႔ပီး အရသာ စိတ္ၾကိဳက္ၿပင္ပါ။
၆) ၿပင္ဆင္မယ့္ ပန္းကန္ထဲသို ့ ငါးကို ဆယ္ထည့္ၿပီး အေပၚမွ ခ်ဥ္ငံစပ္sauce ကို ေလာင္းထည့္ပါ။ ငါးၿပဳတ္ရည္ အနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ပါ။

ဟင္းရည္ ခ်ဥ္ငံစပ္ ႐ွဴး႐ွဲေလးနဲ ့ ငါးအသားခ်ိဳခ်ိဳေလးကို သံုးေဆာင္လို ့ရပါၿပီ႐ွင္။

**ခ်ဥ္ငံစပ္ ငါးေပါင္းအတြက္ အသင့္ေတာ္ဆံုးငါးက ကကတစ္ငါးပါ။




0 comments:

Post a Comment

Facebook Like Page