Sunday, June 28, 2015

ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္း၌ အာဟာရ ပညာရွင္ အားနည္းမႈသည္ အသားထုတ္လုပ္မႈ က႑တြင္ လိုအပ္ခ်က္ တစ္ခုျဖစ္ေန

Leave a Comment

ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္း၌ အာဟာရ ပညာရွင္ အားနည္းမႈသည္ အသားထုတ္လုပ္မႈ က႑တြင္ လိုအပ္ခ်က္ တစ္ခုျဖစ္ေန 

ရန္ကုန္  ဇြန္  ၂၈
ျပည္တြင္း အသားထုတ္လုပ္မႈက႑၌
ထုတ္လုပ္မႈပမာဏသည္ အိမ္နီးခ်င္းအာဆီယံ ေဒသ တြင္းႏိုင္ငံမ်ားႏွင့္ ႏိႈင္းယွဥ္လွ်င္ေလ်ာ့ နည္းေနဆဲျဖစ္ၿပီး  ျမန္ မာႏိုင္ငံတြင္ ေမြးျမဴေရး က႑တြင္ နားလည္တတ္ ကြၽမ္းၿပီး ေလ့လာ၍ အာဟာရစနစ္တက်ေကြၽးေမြးကာႀကီး ထြားေအာင္ ေမြးျမဴ ရန္ အသိပညာ မ်ားျဖန္႔ေဝေပးသည့္ အာဟာရပညာရွင္ဦး ေရမွာ  နည္းပါး ေနၿပီး   အသားထုတ္လုပ္မႈ က႑တြင္ လိုအပ္ခ်က္တစ္ခုျဖစ္ေနေၾကာင္း သိရသည္။
''ကြၽန္ေတာ္တို႔ ၾကက္ေမြးတဲ့ေနရာမွာ USAID လို အေမရိကန္ႏိုင္ငံအေျခစိုက္  နည္းပညာ ျဖန္႔ေဝတဲ့ သင္တန္းေတြ လုပ္ေပးတာ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ အာဟာရ အတြက္ လုပ္ေဆာင္ ဖို႔ ဆိုတာ မရွိမျဖစ္လို အပ္ပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ ေမြးျမဴေရးလုပ္ ငန္းမွာ အဓိက အားနည္းေနတာက အာဟာရ ပညာရွင္ပါပဲ။ အဲဒါ ေလးေတြ ေပၚေပါက္လာ ဖို႔လိုအပ္ေနပါတယ္''ဟု မႏၲေလးတိုင္းေဒသ ႀကီးမွ ၾကက္ေမြးျမဴ သူလုပ္ငန္း ရွင္တစ္ဦးက ေျပာသည္။
ျပည္တြင္း၌ အသားထုတ္လုပ္မႈက႑တြင္ ၾကက္ေမြးျမဴမႈကိုသာ တြင္တြင္က်ယ္ က်ယ္လုပ္ ေဆာင္လ်က္ရွိၿပီး ဆိတ္၊ ဝက္ႏွင့္ အမဲသားထုတ္လုပ္မႈမ်ားတြင္ တစ္ႏိုင္ တစ္ပိုင္သာ  ေမြးျမဴ ေလ့ ရွိကာ ယခုေနာက္ပိုင္းတြင္ စစ္ကိုင္းတိုင္းေဒသႀကီး အတြင္း စံျပဆိတ္ၿခံမ်ား ထူေထာင္ ေမြးျမဴလာသူ တိုးပြားလာခဲ့ေၾကာင္း အေမရိကန္ႏိုင္ငံ အေျခစိုက္  NGO တစ္ခုျဖစ္ ေသာ USAID ၏ သတင္းထုတ္ျပန္ခ်က္အရ သိရသည္။

ျမ၀တီ..
မိုးေအာင္
တင္ဆက္..ျပည္သတင္းလူငယ္(ျပည္သတင္း)
09253311019

 

0 comments:

Post a Comment

Facebook Like Page