Thursday, July 4, 2013

အဆုတ္ကင္ဆာကို ကာကြယ္နိုင္သည့္ အစားအစာမ်ား

Leave a Comment
မၾကာေသးမီ ကာလအတြင္း အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္နႈန္းဟာ ျမင့္တက္လာပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ အမို်းသားေတြနဲ့ နိႈင္းယွဥ္ရင္ အဆုတ္အရြယ္အစား ေသးငယ္တဲ့ အမို်းသမီးေတြမွာ အျဖစ္မ်ားလာပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ အဆုတ္ကင္ဆာကို ကာကြယ္နိုင္တဲ့ နည္းလမ္းေတြ ရိွပါတယ္။ ေဆးလိပ္ေသာက္သူ ျဖစ္ေနရင္ေတာင္
ကာကြယ္နိုင္ပါသတဲ့။ ေအာက္ပါ နည္းလမ္းေတြဟာ အဆုတ္ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစနိုုင္ျပီး ကင္ဆာျဖစ္နိုင္ေျခကို ၆၇ ရာခိုင္နႈန္းေက်ာ္ အထိ ေလွ်ာ့ခ်နိုင္ ပါတယ္။
ခရင္မ္ဘယ္ရီ ေဖ်ာ္ရည္ေသာက္ပါ
ခရင္မ္ဘယ္ရီသီးမွာ ပါ၀င္တဲ့ Proanthocyonidins ေခၚ ဓာတ္တိုး ဆန့္က်င္ပစၥည္းဟာ ကင္ဆာလို့ သံသယ ျဖစ္ေစတဲ့ အဆုတ္ဆဲလ္ေတြ ပြားမ်ားမႈကို ပိတ္ပင္ေပးပါတယ္။ လက္တစ္ဆုပ္စာ ဘယ္ရီသီး အေျခာက္ ဒါမွမဟုတ္ ခရင္မ္ ဘယ္ရီေဖ်ာ္ရည္ကို ေန့စဥ္ေသာက္ပါ။
တစ္သွူ်း အနာက်က္ေအာင္ ဗီတာမင္အီး စားပါ
ေကြကာ၊ ဒိန္ခ်ဥ္နဲ့ Pecans ေတြမွာ အနာက်က္ေစနိုင္တဲ့ Gamma-toco-pherol ေတြ မ်ားစြာ ပါ၀င္ပါတယ္။ ဒီ ဗီတာမင္ အီး ျဒပ္ေပါင္းဟာ ပ်က္စီးေနတဲ့ အဆုတ္တစ္သွူ်းေတြကို ျပန္လည္ ျပုျပင္နိုင္ျပီး ကင္ဆာအၾကိုဆဲလ္ေတြ ၾကီးထြားမႈကို ပိတ္ပင္နိုင္တဲ့အတြက္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္နိုင္ေျခကို ၅၀ ရာခိုင္နႈန္းအထိ ေလွ်ာ့ခ်နိုင္တယ္လို ့Texas တကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြက ဆိုပါတယ္။ ေန့စဥ္ နွစ္ေအာင္စ မီွ၀ဲပါ။
ကဖင္း မပါ၀င္ေသာ ေကာ္ဖီေသာက္ပါ
သင္ဟာ ေဆးလိပ္ေသာက္သူ ျဖစ္ေနရင္ ဒါမွမဟုတ္ တစ္ဆင့္ခံ ေဆးလိပ္ေတြကို ပံုမွန္ ရွူေနရသူ ျဖစ္ေနရင္ သင္ေသာက္ေနက် ေကာ္ဖီနွစ္ခြက္ကို ကဖင္းမပါ၀င္တဲ့ ေကာ္ဖီနဲ့ အစားထိုးျပီး ေသာက္ပါ။ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္နိုင္ေျခ ၃၆ရာခိုင္နႈန္း အထိ ေလ်ာ့က်နိုင္တယ္လို့ Buffalo ကင္ဆာ ေဆးတကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြက ဆိုပါတယ္။ ေကာ္ဖီမွာ မ်ားစြာ ပါ၀င္တဲ့ ဖေလဗိုးနိြုက္ေတြက ေဆးလိပ္ေငြ့မွာ ပါ၀င္တဲ့ ကင္ဆာျဖစ္ေစနိုင္တဲ့ ပစၥည္း (Carcinogen) ေတြကို ခဲြနိုင္ေပမယ့္ ကဖင္းက ဒီဓာတ္တိုး ဆန့္က်င္ပစၥည္းေတြရဲ့ လုပ္နိုင္စြမ္း စြမ္းရည္ကို ေလွ်ာ့ခ်ထားလို့ပါ။
အနီေရာင္ ဂရိတ္ဖရုသီး စားပါ
အနီေရာင္ဂရိတ္ဖရုသီးကို ေန့စဥ္ စားသံုးတာေၾကာင့္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္နိုင္ေျခ ၂၈ ရာခိုင္နႈန္းအထိ ေလ်ာ့က်နိုင္ပါတယ္။ ေဆးလိပ္ အနည္းငယ္ ေသာက္သူ ျဖစ္ရင္ေတာင္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္နိုင္ေျခကို ေလွ်ာ့ခ်နိုင္ပါတယ္။ ဂရိတ္ဖရုသီးမွာ မ်ားစြာပါ၀င္တဲ့ ဗီတာမင္ စီနဲ့ လိုင္ကိုပင္းေတြ နွစ္မို်းေပါင္းျပီး အဆုတ္တစ္သွူ်းကို ေလထုညစ္ညမ္းမႈ ဒဏ္ေၾကာင့္ ပ်က္စီးမႈ မရိွေအာင္ ကာကြယ္ထားနိုင္တာေၾကာင့္ပါလို့ Howard တကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြက ဆိုပါတယ္။ ဖရဲသီးနဲ့ ခ်က္ျပီးသား ခရမ္းခ်ဥ္သီးဟာလည္း တူညီတဲ့ အစြမ္းရိွတယ္လို့ သိရပါတယ္။

http://www.swesonemedia.org/index.php?q=4074

0 comments:

Post a Comment

Facebook Like Page