Wednesday, September 17, 2014

သီးစံုေထာပတ္ထမင္း (ဟိုတယ္ခ်က္)(ျပည္သတင္း/အိမ္ရွင္မမ်ားအတြက္)

Leave a Comment
သီးစံုေထာပတ္ထမင္း (ဟိုတယ္ခ်က္)(ျပည္သတင္း/အိမ္ရွင္မမ်ားအတြက္)
****************************************************

လိုအပ္သည့္ ပစၥည္းမ်ား

ငကၽြဲဆန္ ၁ျပည္
ေထာပတ္ ၁၀ သား
ဆီ ၅က်ပ္သား
စပ်က္သီးေျခာက္ ၅က်ပ္သား
မုန္လာဥနီ ၁၀သား
ၾကက္ဥျပဳတ္ၿပီး ၅လံုး
သစ္ၾကံပိုး ၃ေခါက္
ကရေ၀း ၅ရြက္
ေလးညွင္း၊ ဖာလာ ၁၀ ေစ့စီ
ပဲသီစိမ္း ၁ဗူး

မွတ္ခ်က္။ ။ ပဲသီစိမ္းဘူး မသံုးလိုလွ်င္ ပဲသီစိမ္းကို အစိမ္းေရာင္ မပ်က္ေစရန္ ဆားႏွင့္ေထာပတ္ အနည္းငယ္ထည့္၍ အစိမ္းနံ႔ ေပ်ာက္ရံုထည့္ၿပီး ဆည္၍ ေရေအးတြင္ စိမ္ထားပါ။

ဆန္ကို ေရစင္စင္ေဆး၍ ေရစစ္ထားပါ။ အေမႊးႀကိဳင္မ်ား ဆီသတ္ၿပီး ေထာပတ္ထမင္းခ်က္သကဲ႔သို႔ ထမင္းကို ခ်က္ထားပါ။ က်က္လွ်င္ ဘဲဥပန္းကန္ျပားတြင္ ထည့္ပါ။

ထမင္းေပၚမွ ျပဳတ္ထားေသာ မုန္လာဥ၀ါအတံုးေလးမ်ား၊ ပဲသီစိမ္း၊ စပ်က္သီးေျခာက္ႏွင့္ အ၀ိုင္းလွီးထားေသာ ၾကက္ဥၿပဳတ္မ်ားကို လွပစြာ ျပင္ဆင္၍ ထည့္ပါ။

ဒီလိုဆိုရင္ အရသာရွိတဲ႔ သီးစံုေထာပတ္ထမင္းကို စားႏိုင္ပါၿပီ။

ေက်းဇူးတင္ပါတယ္......
တင္ဆက္...ျပည္သတင္းလူငယ္(ျပည္သတင္း)



0 comments:

Post a Comment

Facebook Like Page