Monday, September 15, 2014

ဗီယက္နမ္စတိုင္ ခရမ္းသီးနင့္ဝက္သားေၾကာ္(ျပည္သတင္း/အိမ္ရွင္မတို႔အတြက္)

ဗီယက္နမ္စတိုင္ ခရမ္းသီးနင့္ဝက္သားေၾကာ္(ျပည္သတင္း/အိမ္ရွင္မတို႔အတြက္)
*******************************

ပါဝင္သည့္ပစၥည္းမ်ား..........
ခရမ္သီး ၂ လုံး ဝက္သား ၁၅၀ ဂရမ္ ၾကက္သြန္ျမိန္ နည္းနည္း ငါးငံျပာရည္ ၂ စားပြဲတင္ဇြန္း ဆား လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ၂ သၾကား ၂ စားပြဲတင္ ဇြန္း ၂ သံပုရာရည္အနည္းငယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္ ငရုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္ ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ ခရမ္းသိီးကုိ ေရသန္႕စင္ျပီးေနာက္ ၃လက္မ ခန္႕ အပိုင္းပုိင္းေပးပါ ေရးေအးထဲသုိ႕ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြႏ္းခန္႕ထည့္ျပီးခရမ္းသီးအပိုင္းမ်ားထည့္ကာ ၁၅ မိနစ္ခန္႕ ဆားရည္စိပ္ျပီး ဆယ္သူအေျခာက္ခံထားပါ။
၂။မကပ္တဲ့ဒယ္အိုးထဲကို ခရမ္းသီးအပိုင္းမ်ားကုိ ေသခ်ာ စီးထည့္ျပီး အိုးအဖုံးဖုံးကာ မီးေအးေအးနဲ႕ ခရမ္းသီးမ်ား ေပ်ာ့ေျပာင္းလာတဲံအထိတည္ပါ။ျပီးေနာက္အပုူကုိနည္းနည္းေလာက္ျမင့္ေလာက္ျပီး ခရမ္းသီးအခြံမ်ား အဝါေရာက္သမ္းလာလွ်င္ မီးအပူရွိန္ကိုေလ်ာ့အေအးခံျပီး ခရမ္းသီးျပင္ခြံကိုခြာပါမယ္။
ဝက္သားကို ေရေဆးသန္႕စင္ကာ ပါးပါးလႊာျပီး ဆားအနည္းငယ္ထည့္ကာ နယ္ထားပါ။ဆီအပူေပးျပီး ဝက္သားမ်ားကို ထည့္ကာ အညီဳေရာက္သမ္းလာသည့္အထိ ေၾကာ္ပါ။ျမန္ျမန္က်က္ရန္အတြက္ အုိးအဖုံးအုပ္ျပိး ေၾကာ္နိုင္တယ္။
၃။ၾကက္သြန္ျမိတ္ကုိ သန္႕စင္ျပီး အပိုင္းေသးေသးေလးမ်ားပိုင္းပါ။ဆီကုိ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း ထည့္ျပီး မီးေအးေအးနဲ႕ ၾကက္သြန္ျမိတ္ကို နပ္ထားပါ။အရမ္းက်က္လို႕ မရဘူးေနာ္။
၄။ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးစိမ္းတုိ႕ကုိ ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။အခ်ဥ္ေပ်ာ္မည့္ပန္းကန္လုံးထဲသုိ႕ ငါးငံျပာရည္ စားပြဲတင္ ဇြန္း ၂ ဇြန္း ေရစားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း ထည့္ျပီးသၾကားအရည္ေပ်ာတဲ့အထိေမႊပါ။သၾကားအရည္ေပ်ာ္ရင္ ေထာင္းထားတဲံၾကက္သြန္ျဖူ ငရုတ္သီးအနပ္တို႕ကုိထည့္ျပီး သီးပုရာသီးထည့္ပါ။အရသာမိမိနွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ပါ။
၅။ခရမ္းသီးဝက္သားေၾကာ္ ျပင္ဆင္လို႕ရပါျပီး။ပန္းကန္ျပားတစ္ခုယူျပီး ခရမ္းသီးကို ျဖန္႕ထည့္ ဝက္သားေၾကာ္နဲ႕ ၾကက္သြန္ျမိတ္တို႕ကုိ အလယ္မွာထည့္ျပီး ခ်ိဳခ်ဥ္အရသာရွိတဲ့ ေဆာ့စ္နဲ႕ စားသုံးရင္ ရပါျပီ။အားလုံးႏွစ္သက္မယ္လို႕ထင္ ပါတယ္။...

ျပည္သတင္းလူငယ္(ျပည္သတင္း)


No comments:

Post a Comment